oblrada2.jpg

Сьогодні на засіданні комісії Полтавської обласної ради з питань правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій обговорили фінансування заходів в межах Комплексної програми по забезпеченню законності, правопорядку, охорони прав і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2016-2020 роки.

Серед учасників засідання — голова Полтавської ОДА Валерій Головко, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, депутати обласної ради, представники військових та правоохоронних установ.

Депутати підтримали використання коштів субвенції обласного бюджету для реалізації Комплексної програми по безпеці та правопорядку. Зокрема, розглянули й підтримали звернення про виділення коштів у межах Програми від військового комісаріату, Нацгвардії, військової частини А 0312, Національної та патрульної поліції.

Військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату Дмитро Губський відзвітувався за кошти, виділені в 2017 році й розповів про зміну розрахунків на цей рік. На сьогодні військові потребують близько 70 радіостанцій, які б передавали відкриту й закриту інформацію, на загальну суму близько 2 млн грн. Вони розміщуватимуться на робочих місцях, транспорті керівників управління та інших об’єктах.

Звернення загалом депутати пообіцяли підтримати за умови співфінансування на рівні з бюджетами районних і територіальних громад. Утім запропонували передбачити й забезпечення радіостанціями підрозділів територіальної оборони, відправивши запит на доопрацювання. До наступної сесії обласної ради доведеться погодити з органами місцевого самоврядування їхню готовність співфінансувати.

З-поміж інших, підтримали звернення начальника державної установи «Божковська виправна колонія» Валерія Гежі щодо фінансування установи на суму 300 тис. грн. Також погодили фінансування на суму близько 1,5 млн грн Полтавського військового госпіталю. На сьогодні ремонту потребує покрівля закладу, реанімаційне відділення, палати тощо.Депутат обласної ради Іван Сидоренко розповів про потреби військової частини А 0312, що знаходиться в селі Селещина Машівського району. Нагадаємо, наприкінці минулого року депутати на чолі з головою комісії Геннадієм Коваленком провели виїзне засідання в частині. Тож, знаючи проблеми військових, звернення підтримали.

— На 2018 рік ми знову підтримали модернізацію нашої правоохоронної системи — військових, Національну й патрульну поліцію, — говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко. — Ці служби потребують модернізації, адже мета їхньої роботи — забезпечення суспільної безпеки. Ми підтримали звернення Нацполіції, патрульної поліції щодо придбання патрульних автомобілів. Підтримали військовий госпіталь, Національну гвардію. Головне — безпека наших громадян.

Валерій Головко наголосив, що підтримка систем безпеки та правопорядку й надалі лишатиметься пріоритетом для обласної влади. Також зазначив, що на їхнє фінансування в цьому році область готова витратити 20-25 млн грн. Остаточна сума буде відома за результатами півріччя, залежно від можливостей бюджету.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зазначив, хоч фінансування Нацполіції мусить здійснюватися за рахунок державного бюджету, але ситуація на місцях потребує й підтримки з обласного бюджету:

— Ми разом з керівництвом облдержадміністрації, з профільною комісією обговорили можливості обласної ради, щоб із обласного бюджету допомогти функціонуванню Національної поліції на 2018 рік. Виклики й завдання в нас стоять спільні. Це наша територія, наші люди й працівники. Ми не стоятимемо осторонь бюджетування наших правоохоронних органів.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!