shkola.jpg

Міненерговугілля вирішило проблему із газопостачанням, тому з 5 березня освітні заклади працюють у штатному режимі

З понеділка, 5 березня, усі заклади освіти країни, зокрема і Полтавщини працюють у звичайному режимі. Таке рішення 3 березня прийняв Кризовий комітет Міненерговугілля та МОН, бо проблему газопостачання вдалося вирішити. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Розпорядження про відновлення роботи дитсадків, шкіл, ПТНЗ та вишів МОН розіслав керівникам цих закладів і департаментам облдержадміністрацій. Виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання: карантин або інші обставини.

Безпосереднє ж рішення про призупинення або відновлення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти.

Зазначимо, що на лист-розпорядження МОН вже відреагувала начальник управління освіти Полтавського міськвиконкому Леся Марталішвілі. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, що з понеділка школи працюють у звичному режимі.

Обласний департамент освіти та її керівниця Олена Харченко поки ніяких повідомлень не публікували.

Крім того, відреагував на лист і ПолтНТУ. На власному сайті університет оприлюднив розпорядження МОН. Інші ВНЗ Полтави ніяких повідомлень не публікували.

UPD 12:30: Після виходу публікації Департамент освіти та науки Полтавської ОДА опублікував на своєму сайті повідомлення про відновлення навчального процесу в освітніх закладах області з 5 березня. Час публікації начебто 3 березня, 18:38. Та в цей час такої новини на сайті не було. Тобто її опублікували «заднім числом».

UPD 15:30: в офіційному коментарі телеканалу «Лтава» начальник департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко підтвердила відновлення занять у навчальних закладах з 5 березня. Водночас вона заявила, що департамент рекомендує продовжити канікули до 7 березня включно через складні погодні умови.Нагадуємо, що 2 березня Полтавська обласна комісія ТЕБ та НС рекомендувала призупинити навчальний процес з 3 по 7 березня (включно) в закладах вищої, середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, а також у дошкільних закладах. Таке рішення було пов’язано із необхідністю перейти на режим економії, бо російська корпорація «Газпром» обмежила до мінімуму тиск у газопроводах на своєму боці. Нині ж «Нафтогаз» підключив підземні сховища газу і кризу вдалося подолати.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!