b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_poland_ua.jpg

На сьогоднішній день у відносинах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа.

Про це заявив польський історик і публіцист Єжи Таргальський, повідомляє "Польське радіо".

За його словами, в Польщі з моменту, коли почалася криза у відносинах між Польщею та Ізраїлем і єврейськими колами в США, почалася робота над створенням російської націоналістичної, антисемітської, антиукраїнської, антиамериканської партії, яка закликатиме до союзу з Росією проти США і НАТО.

Таргальський вважає, що якщо уряд країни не відреагує на цю загрозу вчасно, то в Польщі з'явиться потужна проросійська сила, яка відбере велику частину електорату партії "Право і справедливість".

Історик зазначив, що зараз у польській політиці проросійський фактор стає все сильнішим і знаходить підтримку серед польського суспільства.

"Ситуація, яку ми маємо зараз, назрівала два роки. Партія влади не подбала про те, щоб не допустити розброду антиукраїнських настроїв, оскільки побоюється втратити голоси націоналістично налаштованих виборців. На думку лідерів партії, якщо будуть поступатися, їм вдасться зберегти контроль", - сказав експерт, уточнивши, що це помилкова оцінка ситуації.

Таргальський підкреслив, що зараз потрібні рішучі кроки, але урядова партія на це не здатна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під час антиукраїнської акції біля посольства України у Варшаві польські націоналісти не тільки спалили портрети героїв УПА Степана Бандери та Романа Шухевича, а й витерли ноги об червоно-чорний прапор.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!