b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_kreml.jpg

Росія має в своєму розпорядженні документи, які нібито підтверджують той факт, що США займалися розробкою нервово-паралітичної речовини "Новачок", яким отруїлися екс-колишній шпигун РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Про це заявив начальник лабораторії хіміко-аналітичного контролю наукового центру Міноборони Ігор Рибальченко, передає РІА Новини.

За його словами, в спектральній бібліотеці національного бюро стандартів США відомості про фосфороорганичну речовину, яка володіє "сильною смертельною дією" були виявлені ще в 1998 році.

"Зараз з'ясовується, що, судячи з назви цієї речовини, це був якраз той самий "Новачок ", А234", - зазначив Рибальченко.

Крім того, на думку начальника лабораторії, ті дані про формули, які опубліковані в книзі хіміка Віла Мирзаянова, дозволяють синтезувати подібне з'єднання "в будь-який підготовленої лабораторії".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Сергій Скрипаль писав лист президентові РФ Володимиру Путіну з проханням надати йому можливість повернутися з Великобританії до Росії.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!