b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_kasko.jpg

Генеральна прокуратура України знаходиться під значним політичним впливом і вважає себе частково відповідальною за імідж президента Петра Порошенка і його політичної сили, тому перед виборами можна очікувати нових яскравих затримань.

Про це "Апострофу" розповів колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько.

За його словами, хоча ефектність затримань не завжди означає ефективність роботи, не можна виключати можливості нових заходів, подібних операції з привезенням екс-податківців до Києва вертольотами.

"Наскільки я розумію, більшість фігурантів, яких перевозили вертольотами, повернулися назад до себе, звідки їх звозили. Тому ефектність затримань далеко не завжди дорівнює ефективності роботи. Чи побачимо ми "перформанси" перед виборами? Не виключено. Поки прокуратура буде перебувати під таким серйозним політичним впливом, вважаючи себе в деякому роді відповідальною за імідж президента і його політичної сили, не виключено, що ми можемо побачити все що завгодно, включаючи і щось подібне", - говорить Касько.

У той же час, він зазначає, що прокуратура повинна бути суто професійним органом, а затримання прокурорами топ-корупціонерів у справах, підслідних НАБУ, тягнуть за собою розвал цих справ через порушення правил підслідності.

Також Касько зазначив, що позитивно на імідж прокуратури і результаті майбутніх виборів позначився б успіх в розслідуванні справ корупції людей з оточення Януковича. Однак розраховувати лише на короткостроковий ефект не варто.

"Хоча робити щось перед виборами - це одна справа, інша справа - демонструвати таке протягом всього терміну повноважень. Тому, думаю, навряд чи це вплине на розумних людей і їх вибір. Люди вже досить розуміють, що сам факт затримання, демонстрації відео, що кого-то в наручниках кудись ведуть, ні до чого в результаті не призводить, поки не буде вироку, який вступив в силу ", - підкреслює юрист.Детальніше про роботу генпрокуратури і боротьбу з корупцією читайте в інтерв'ю "Апострофа" з екс-заступником генерального прокурора Віталієм Касько: У влади в Україні є страх, через який вона буде триматися до кінця.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!