b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_kolomoyskiy2.jpg

Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський подав два позови до Національного банку про захист честі, гідності та ділової репутації.

Відповідні позови зареєстровані Печерським районним судом Києва 3 квітня.

“В цей же день пан Коломойський подав позов до Міністерства фінансів з вимогою “визнати відсутнім у відомства права”, – йдеться у публікації.

Інші подробиці позовних вимог у судових матеріалах не розкриваються.

Зазначимо, що 27 березня Печерський райсуд Києва зареєстрував позови екс-банкіра до Мінфіну про захист честі, гідності та ділової репутації.

А ще в листопаді минулого року Коломойський подав позов до Нацбанку і групи ЗМІ.

ПриватБанк через Високий суд Лондона намагається відшкодувати близько 2,5 мільярда доларів, звинувачуючи колишніх співвласників Коломойського і Боголюбова у незаконному вилученні мільярдних коштів з банку через шахрайські схеми протягом декількох років.

Український уряд і Національний банк України стверджують, що в грудні в 2016 р. були змушені націоналізувати ПриватБанк і вкласти майже 140 мільярдів гривень (5 мільярдів доларів США), щоб уникнути банкрутства.

Судові кроки в Лондоні почалися з рішення 19 грудня 2017 р. про всесвітній арешт активів колишніх співвласників “Приватбанку”.

Ігор Коломойський, статки якого, згідно з оцінками журналу Forbes, в 2017 р. сягали $1,1 млрд, і Геннадій Боголюбов зі статками в $1,4 млрд, відкидають звинувачення і стверджують, що опинилися під політичним тиском з боку української влади.

Початок слухання по суті справи у Високому суді Лондона чекають у травні.

Як відомо, 19 грудня 2017 року суд наказав арештувати активи Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать.

Джерело: https://news.finance.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!