b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_bogomolec.jpg

У Верховній Раді готується колективне звернення проти легалізації наркотиків Міністерством охорони здоров'я України.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла народний депутат, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

«Сьогодні у Верховній Раді я розпочала збір підписів у депутатських фракціях та групах під колективним зверненням народних депутатів до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Прохання одне: не допустити внесення змін до наказу МОЗ №188, які збільшують допустимі норми зберігання важких наркотиків у 50-60 разів. На моє переконання, подібні спроби керівництва МОЗ – перший крок до легалізації наркотиків в Україні, що матиме катастрофічні наслідки для генофонду нації та громадської безпеки», – зазначила нардеп, заявивши про тиск з боку прихильників легалізації.

"У структурі злочинів, пов’язаних з обігом наркотиків, зберігання складає лише 5%. Злочини, пов’язані з крадіжками та пограбунком для отримання грошей на наркотики – 20%, і 75% – це інші злочини, скоєні в стані наркотичного сп’яніння чи внаслідок психічних розладів, спричинених їхнім споживанням – вбивства, ДТП, важкі тілесні ушкодження та інші. Так само, як і 75% злочинів сьогодні скоюються під впливом алкоголю», – підкреслила Богомолець. 

Депутат переконана, що легалізація наркотиків призведе до значного погіршення ситуації в країні, зокрема збільшення випадків ДТП. У якості прикладу політик наводить США та країни Європи, де легалізовані наркотики.

Однією з проблем нардеп також називає частий перехід з легких наркотиків на важкі.

За словами Богомолець, збільшення допустимих норм зберігання наркотиків до розмірів дрібного гурту «неодмінно призведе до того, що цілі партії наркотиків для кількох доз почнуть переносити цілком легально та розповсюджувати їх серед молоді ще більш активно».

При цьому, вона вважає, що питання легалізації використання марихуани в медичних цілях під наглядом лікарів може бути розглянуте.

«Але МОЗ не обмежилося коноплею – воно пропонує збільшити норми зберігання важких наркотиків!» – підкреслює вона, згадавши, що в Україні за різними оцінками нараховується від 1 до 1,5 мільйони наркозалежних, з них ін’єкційних, за даними ВООЗ, – близько 300 тисяч. «Кожного року кількість наркоманів збільшується на 8-10%. І якщо МОЗ внесе зміни до свого наказу, через кілька років кількість наркоманів може подвоїтися» – зазначає депутат, звинувативши МОЗ у "лобіюванні інтересів наркомафії".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

-1 # Логопед_Парубія 17.04.2018, 14:17
Я за легалізацію! 8))
-1 # Oleg 17.04.2018, 14:33
Правильно,по гейропейські,легалізуємо наркоту,проституцію,однополі браки і ми вже в гейропі. :lol: :D Куди котимося.Введемо в шкільну програму уроки на яких дітей будуть вчить як правильно користуваться наркотою.