rada.jpg

Згідно з результатами недавнього соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і Центром Разумкова, якби парламентські вибори були проведені в травні, до Верховної Ради швидше за все пройшли б 8 партій.

Результати опитування були опубліковані на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

Серед політичних партій найбільше голосів тих, хто піде на вибори, отримали б ВО "Батьківщина" (12,6%) і партія "Громадянська позиція" (10,7%). Далі йдуть партія "Опозиційний блок" - 8,5%, політична партія "За життя" - 8,1%, Радикальна партія - 7,9%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 7,8%. Ймовірно долають виборчий бар'єр також "Об'єднання "Самопоміч" (5,1%) і недавно зареєстрована партія "Слуга народу" (5,0%).

Також за результатами дослідження, потенційно готові брати участь в голосуванні на виборах народних депутатів 65% громадян, тоді як 19% опитаних не налаштовані брати участь в такому голосуванні. 

Відзначається, що загальнонаціональне опитування населення України було проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 травня 2018 року в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей. Всього було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, про рейтинги кандидатів у президенти України читайте в матеріалі "Апострофа": Вакарчук і Зеленський: що показують рейтинги і в чому проблема конкурентів Порошенко.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!