stari.jpg

Вже через 10 років на пенсію зможуть вийти тільки 55% 60-річних. Решті доведеться працювати до 63 або 65 років. Таке нововведення передбачено прийнятою в жовтні 2017-го пенсійною реформою. Тим, хто не заробить на пенсію, доведеться або продовжити працювати, або задовольнятися соціальною виплатою, розмір якої може бути навіть менший за прожитковий мінімум. (Інфографіка)

Щоб не залишитися в старості за межею бідності, готуватися до пенсії треба як мінімум за 30 років до неї. Причому збирати на заслужений відпочинок варто і тим, хто отримає пенсію від держави, і тим, хто залишиться без неї.

Українські пенсії залишаються одними з найнижчих в Європі. На даний момент середня виплата становить близько 2,5 тис. грн, а середня заробітна плата – 8,5 тис. грн. Тобто середня пенсія – близько 30% середньої зарплати. У нормальній ситуації цей показник має бути на рівні 40-60%. Для прикладу, з офіційною зарплатою в 10 тис. грн і 35 роками стажу за чинними правилами можна отримати пенсію розміром близько 2,3 тис. грн. Це всього лише 23% останньої зарплати.

Фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера – 2772 грн, підрахували в Міністерстві соціальної політики. Всі, хто отримує менше, фактично живуть за межею бідності. А це абсолютна більшість українців старше 60 років. В Україні, крім приватних фондів, діє солідарний рівень пенсійної системи. Працюючі своїми внесками забезпечують пенсії тим, хто вже вийшов на “заслужений відпочинок”. Відповідно до закону, українці можуть отримувати відразу три пенсії: з солідарного, обов’язкового накопичувального (не працює) і добровільного накопичувального (приватні фонди) рівнів. Тільки три ці виплати в сумі можуть забезпечити гідну старість.

Джерело: https://news.finance.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+2 # Злидня 05.06.2018, 15:43
ООООООоооо, все краще та краще
# Oleg 05.06.2018, 18:12
Зате як мяко стелили,І це народна влада?
# Oleg 05.06.2018, 18:14
А тепер побалакайте про тоталітарний режим,репресії і т.д.А це що?