golovko1.jpg

Сьогодні голова Полтавської ОДА Валерій Головко Разом із головою Полтавської РДА Ігорем Карімовим та керівниками громад оглянули стан місцевих доріг, відвідали дошкільні навчальні заклади, ділянку під будівництва нового ДНЗ у Мачухах та будинок культури в Судіївці.

Побували й на виробництві панчішно-шкарпеткових виробів у ТОВ «Прем’єр Сокс» у супроводі директора підприємства Олега Хардіна. Ігор Карімов зазначив, що фабрика — приклад того, як сьогодні інвестиції заходять в ОТГ:

— Знайшовся підприємець, який звернувся до тодішнього сільського голови й запропонував інвестиційну програму, бізнес-план. В цьому побачили перспективу, і на сьогодні маємо кінцевий результат — діюче підприємство. Для ОТГ це податки, робочі місця й приклад того, як ми повинні розвивати наше село. 

Валерій Головко обговорив з головами громад перспективи розвитку. Окреслили план дій щодо відновлення інфраструктурних об’єктів соціальної сфери. Зазначив, що основне на сьогодні — розвиток цих територій:

— Черги до дитсадочків є в обох ОТГ, тому слід починати будівництво на умовах співфінансування із залученням коштів держбюджету. У Мачухівській ОТГ будуватиметься новий садочок. Звільнимо частину школи, яку займають дитячі групи. 

— Домовляємося з головою Заворсклянської ОТГ про передачу на баланс області табору «Маяк». Внесемо його до проекту модернізації. І з наступного року очікуємо збільшення відвідуваності, — говорить очільник області.

Обговорили й колишній взірець серед таборів відпочинку — дитячий оздоровчий табір «Волошка». Вячеслав Сологор зазначив, що для громади це важливий інфраструктурний об’єкт, і сьогоднішня зустріч дала надію на вирішення питання.

— Якщо вдасться домовитися, і власник піде назустріч, ми відбудуємо цей табір, і тут, у Полтавському районі, більше не буде власної «Прип’яті». Відпочиватимуть діти, розвиватиметься рекреація і громада.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!