b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_081.jpg

Чинний президент Петро Порошенко, ймовірно, розглядає Юлію Тимошенко як підходящого суперника для другого туру президентських виборів 2019 року.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів соціолог Олександр Вишняк.

За його словами, у другому турі президентських виборів українці будуть вибирати менше з двох зол, і в цьому випадку у Порошенка, в порівнянні з Тимошенко, шансів на перемогу більше.

"На цих виборах ключовим буде те, що зробив кандидат в президенти. А в другому турі будуть вибирати менше зло. У такому випадку, якщо до другого туру вийдуть Юлія Тимошенко та Петро Порошенко, то у першої шансів на перемогу буде менше. Чинний президент, ким би він не був, завжди має достатню підтримку і набагато більше ресурсів для того, щоб вийти в другий тур", - вважає Вишняк. 

Крім того, експерт стверджує, що навряд чи хтось із інших кандидатів зможе скласти Тимошенко і Порошенко конкуренцію у виході до другого туру.

"Ніхто з тих кандидатів, які можуть брати участь в президентських виборах, не зможе скласти Порошенку і Тимошенко конкуренцію і потрапити у "двійку", не дивлячись на низькі рейтинги Порошенка в даний момент. Але він ще й не починав кампанію. А його предкампанія свідчить про те, що він може працювати ефективно. Якщо Порошенку потрібно, він легко вибиває тих, хто йому заважає. Як було взимку з Міхеілом Саакашвілінавесні з Надією Савченко. Хто плутається під ногами, той дуже легко вибивається з гонки", - відзначає вчений.

Детальніше про те, чого чекати від виборів 2019 року читайте в інтерв'ю "Апострофа" з соціологом Олександром Вишняком: У Тимошенко мало шансів, зупинити Порошенко може тільки один кандидат.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!