Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/384018498.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/384018498.jpg'
384018498.jpg

Прокурори, потерпілі та їхні адвокати не з'явилися на засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на суд.

"На засідання з'явилися сам Кернес і двоє його охоронців, які проходять у справі, а також їхні адвокати. У залі - представники ОБСЄ. Водночас, не з'явилися ані прокурори, ані потерпілі, ані їхні адвокати. Документи про причини їхньої  відсутності в суд не надані. Захист Кернеса, готовий брати участь у запланованих на це засідання дебатах, розглядає факт неявки прокурорів як затягування судового процесу і знущання над підзахисним-інвалідом", - сказали в суді.

Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд піти до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи, "оскільки прокурори фактично відмовилися від обвинувачення і не бажають бути присутніми в суді". 

"Суддя Антонов відправився до дорадчої кімнати для ухвалення рішення", - пояснили в суді.

Суддя додатково повідомить учасників процесу про дату наступного засідання.

Водночас Кернес у Facebook заявив, що "здається, полтавська сага закінчується".

"Чекаємо вже остаточного рішення, яке поставить крапку у цій сфабрикованій справі, що тягнеться понад чотири роки. Сподіваюся, рішення буде озвучено найближчим часом", - додав він.

Призначені на 2, 3 і 4 липня засідання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року, перенесли через неявку ряду учасників процесу разом з прокурорами.

5 липня засідання суду не відбулося через хворобу прокурора Ганілова.

26 червня на засіданні суду прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрію Антонову "за упередженість". Однак суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відведення з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що не будуть давати свідчення, а все, що вважають за потрібне, скажуть у судових дебатах.

Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку євромайдан в Харкові. У той же день депутат Харківської облради від ВО "Батьківщина" Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю" Національ".

Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу і про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Джерело: https://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!