lucenko.jpg

Заступник генпрокурора Євген Єнін, який підписав документи про екстрадицію в Росію Тимура Тумгоєва, досі перебуває на своїй посаді, незважаючи на обіцянки усунути його на час проведення розслідування.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

"Документи про екстрадицію підписав заступник Генерального прокурора Євген Єнін. Після шуму і протестів Генпрокуратура повідомила, що генінспекція ГПУ спільно з головним слідчим управлінням СБУ проведе розслідування обставин екстрадиції Тумгоєва. А заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт після зустрічі з Юрієм Луценком на своїй сторінці в Facebook повідомив, що на час проведення розслідування Євген Єнін буде відсторонений від займаної ним посади", - пише Найєм.

"Ми відправили запит на ім'я генерального прокурора з проханням вказати, чи відсторонений пан Єнін з посади. Днями надійшла відповідь: Євген Єнін з посади не відсторонений, дисциплінарного провадження стосовно нього немає", - продовжує депутат. 

Генпрокурор Юрій Луценко відповів на звинувачення депутата в коментарях під постом.

"Депутатів обирають для того, щоб вони в разі потреби змінювали закон. А не вимагали в ФБ його не виконувати", - написав він.

Серед інших коментаторів слова Луценка викликали обурення. Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість", яка могла привести до помилкової екстрадиції в РФ інгуша Тимура Тумгоєва.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!