rada.jpg

Храмам УПЦ (МП), які протягом трьох місяців не перейменуються в Російську православну церкву, анулюються реєстрації.

Про це повідомив нардеп від "Народного фронту", заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, а також співавтор ухваленого законопроекту №5309 про зміну назви УПЦ (МП) на РПЦ Сергій Висоцький, передає видання "ГОРДОН".

"Міністерство культури протягом місяця має вивчити питання. Церквам, центри або керівники яких перебувають у країні-агресорі, дають три місяці на зміну статуту. У своїй назві вони мають чітко вказати країну-агресора. Якщо через три місяці вони не перейменують, їм анулюють реєстрацію. Знаючи, як ці люди тримаються за свої парафії, золото, машини та котеджі, вони намагатимуться затягнути процес.

Як варіант, почнуть судитися. Звичайно, вони можуть спробувати поплювати проти вітру, але від цього буде гірше тільки їм самим. Так вони налаштують проти себе ще більше людей. Будуть розкручувати тему, що Російська церква не хоче визнавати себе такою. Але всі прекрасно розуміють, що це Російська церква. Навіть ті люди, які є її прихожанами", – підкреслив нардеп. 

Він зазначив, що УПЦ МП втратила свою канонічність.

"Я сподіваюся, що багато священнослужителів московської церкви перейде в Православну церкву України. Раніше вони могли залишатися в УПЦ МП, виходячи з її канонічності. Але зараз вона вже не канонічна. І вперті путінофіли, які залишаться в Російській церкві в Україні, будуть членами неканонічної структури.

Питання українських лавр, звичайно, можна вирішити і силоміць. За яким правом їх контролюватиме РПЦ? Інша річ, що нам не потрібне насильство, ніхто не хоче нікого брати і викидати на вулицю. Думаю, із часом усе більше парафій за своєю волею перейде в єдину церкву. Утримувати українські святині вічно вони не зможуть", – резюмував Висоцький.

Як повідомляв "Апостроф", глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архієпископ Климент назвав прийнятий українським парламентом закон про зміну назви Української православної церкви Московського патріархату "популістським".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!