b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_putinabe.jpg

Влада Росії розглядає можливість "референдуму" на Курильських островах, в результаті якого частина спірної території перейде до Японії.

Про це повідомляє експерт расследовательской групи Bellingcat Христо грози на своїй сторінці в Twitter, посилаючись на своє джерело в Москві.

За його даними, мета цієї дії полягає в легітимізації анексії Криму і перезавантаження відносин із Заходом. При цьому "референдум" пройде під суворим контролем, а більша частина території залишиться в РФ.

Як зазначив грози, за задумом Кремля це нібито підкреслило б, що Росія стоїть на позиціях самовизначення територій, як, за версією Москви, сталося і з Кримом. 

Тим часом, за даними інформагентства "Інтерфакс", у понеділок, 14 січня, глава МЗС РФ Сергій Лавров зустрівся зі своїм японським колегою Таро Коно. Це дало старт переговорам з питання укладення мирного договору між двома країнами.

"Відповідно до доручення наших керівників за підсумками зустрічей на вищому рівні в Сінгапурі в листопаді і в Буенос-Айресі в грудні минулого року, ми починаємо сьогодні переговори над проблемою мирного договору", - сказав Лавров, відкриваючи зустріч.

Російський міністр зазначив, що "в останні роки російсько-японські відносини набрали непоганий темп і розвиваються по цілому ряду напрямів".

"Не без складнощів, пов'язаних із зовнішніми факторами, але все-таки розвивається і торгово-економічне співробітництво, в тому числі на основі російського пріоритетного інвестиційного списку і плану співробітництва пана Абе по восьми напрямках", - сказав Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Дмитро Орєшкін упевнений, що рано чи пізно Росії таки доведеться повернути Курили Японії. І натомість вона може зажадати визнання анексії Криму.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!