383946549.jpg

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову та Державну митну служби.

Про це повідомляють на сайті Міністерства фінансів України.

З метою інституційного, структурного і функціонального поновлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, Урядом прийнято постанову "Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України", - йдеться в повідомленні.

Постанова передбачає реорганізацію Державної фіскальної служби України шляхом поділу на Державну податкову службу і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Кабінет Міністрів спрямовуватиме і координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Крім того, обидві Служби є правонаступниками прав і обов'язків реорганізованого ДФС у відповідних сферах діяльності. 

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить основу для демілітаризації податкових органів, поліпшить якість послуг, що надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових і митних органів", - зазначив заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Згідно з постановою Мінфіном в двомісячний термін буде розроблено проекти положень про відповідні центральні органи виконавчої влади та в тримісячний термін - внесені проекти необхідних змін до законодавства, а також наведені власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ спіймали на хабарі начальницю одного зі структурних підрозділів Головного управління ДФС в Сумській області.

Джерело: https://apostrophe.ua

 

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!