b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_timoshenko1.jpg

Нацполіція веде розслідування стосовно кандидата у президенти Юрія Тимошенка.

Про це повідомляється у розслідуванні програми "Схеми" з посиланням на Нацполіцію.

"Ми ведемо розслідування відносно одного з кандидатів у президенти, заставна сума якого була наповнена пожертвами низки приватних осіб, і потім з’ясовується, що ці приватні особи про це нічого не знали", – раніше повідомивміністр.

Пізніше у Нацполіції офіційно повідомили "Схемам", що Аваков говорив про Юрія Тимошенка. 

"Нині, за даними Нацполіції, слідчі розслідують кримінальне провадження, у якому йдеться про ймовірний обман виборців, в тому числі "шляхом можливого фіктивного надання коштів 12 громадянами України" кандидатові Юрію Тимошенкові на заставу. Стаття – перешкоджання здійсненню виборчого права", - зазначають журналісти.

Сам Тимошенко у коментарі заявив, що вважає це розслідування політичним переслідуванням.

"Відомо, що відкрили провадження і тиск, шалений тиск, він почався ще задовго до висування... І це починалося навіть у "Народному фронті". І коли вони почули, що я надумав десь там, не узгодивши свої дії, висуватися-балотуватися – вони одразу почали мене залякувати", - стверджує кандидат у президенти.

Примітно, що на провадження проти Юрія Тимошенко журналісти вийшли, розслідуючи наповнення фонду партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. "Схеми" з'ясували, що починаючи з травня по кінець 2018 року партія отримала 160 млн. гривень благодійних внесків, 145 млн. з яких надсилали фізичні особи.

Журналісти виявили, що гроші надсилались найчастіше траншами або 15 або 150 тис. гривень, навіть цілими родинами в один і той самий період, або однією тією ж людиною з банків різних міст.

При цьому, на відміну від Юрія Тимошенко, сумнівне наповнення фондів "Батьківщини" у підлеглих Авакова не викликали підозр, і станом на 27 лютого слідчі не вносили в ЄРДР даних про можливі порушення порядку фінансування партії Юлії Тимошенко. 

Читайте також: Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті в суспільстві. За словами міністра, "це не політика, і не виборча кампанія - це бл*дство".
  • У поліції наголосили учасникам виборчих перегонів, що працюють поза політикою.
  • Станом на 24 лютого правоохоронці зареєстрували 1871 звернення про порушення, що стосуються виборчої кампанії, порушено 89 кримінальних проваджень.
  • Штаби кандидатів у президенти лідери "Батьківщини" Юлії Тимошенко та чинного президента Петра Порошенко звинувачують одне одного в підкупі виборців.
  • Тимошенко вважає главу Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакованайкращим борцем із фальсифікацією виборів.
  • Вибори президента пройдуть у неділю, 31 березня.
  • Джерело: https://www.pravda.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!