b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_tovstij.jpg

На період хвороби голови ПОДА Валерія Головка та відсутності першого заступника Андрія Пісоцького обов’язки голови виконуватиме Роман Товстий. Його завдання — провести область через вибори Президента України

Після гучного корупційного скандалу у Полтавській ОДА, президентська вертикаль в області залишилась фактично «безголовою». Так, голова облдержадміністрації Валерій Головко перебуває в обласній лікарні. Його перший заступник Андрій Пісоцький також відійшов в тінь.

Як стало відомо «Полтавщині» із власних джерел, у цій ситуацій заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий, можливо, тимчасово виконуватиме обов’язки голови ПОДА. Відповідну співбесіду Роман Товстий вже пройшов в Адміністрації Президента України, де йому поставили завдання на період президентських виборів. 

Відомо, що Роман Товстий — політичний виходець із партії «УДАР», це людина екс-народного депутата та Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового. Останній є досить незалежною політичною фігурою, тому у разі виникнення приставки «в.о.» поряд із ім’ям Романа Товстого — це не означатиме, що саме Товстий стане наступним керівником президентської вертикалі на Полтавщині.

Наразі в Адміністрації Президента обговорюються приблизно 6 кандидатів на посаду голови Полтавської ОДА. Не всі із них — полтавці. Однак про реальність їх призначення можна говорити тільки в разі переобрання чинного Президента Петра Порошенка.

Також відомо, що певний політичний контроль над діяльністю Романа Товстого здійснюватиме Олександр Біленький, голова Полтавської облради (обраний від БПП «Солідарність), який назвав себе «чітким порохоботом». Фактично саме Олександр Біленький керуватиме областю до обрання президента. 

Залишилось запитання: чому такий потужний удар по Валерію Головку завданий саме за місяць до виборів? Можливо, це пов’язано з його політичною приналежністю до команди Арсенія Яценюка та «Народного фронту». Політологи констатують загострення у стосунках між Президентом Петром Порошенком та Міністром МВС та «народнофронтівцем» Арсеном Аваковим. До того ж останній «політично мігрував» в бік Юлії Тимошенко, яка поки що не втратила шанси на прохід до другого туру президентських виборів.

Щодо «БПП-шника» Андрія Пісоцького, який очолює обласну організацію Блоку імені Петра Порошенка, то він потрапив під каток НАБУ «за компанію».

До цього додамо, що 28 лютого у Верховній Раді України зареєстровано проект Постановипро створення депутатської робочої групи з питань перевірки оприлюднених фактів можливих корупційних дій голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка. Ініціатором проекту став народний депутат Сергій Каплін. 1 березня подання передали до парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

UPD. Андрій Пісоцький сьогодні зранку провів апаратну нараду в Полтавській ОДА. Про можливе призначення Романа Товстого він не чув і порадив звернутися до нього самого.

UPD 2. Також вже після виходу публікації «Полтавщині» вдалося зв’язатися із Романом Товстим. Він заявив, що інформацію зі статі він не підтверджує: "На сьогодні є керівник Полтавської ОДА, а всі заступники працюють у штатному режимі."

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!