383694948.jpg

Журналісти опублікували продовження свого розслідування і з'ясували, що звільнений заступник голови РНБО Олег Гладковський і керівник "Укроборонпрому" Павло Букін отримали як мінімум 30 і 10 тисяч доларів відповідно при закупівлі російських висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану. (Сюжет)

Про це повідомляє ресурс Bihus. Павло Букін та Ігор Гладковський "провернули" схему, завдяки якій заробили мільйони. Тоді Букін очолював "Укрспецекспорт" (УСЕ), який закуповував запчастини для ремонту відомих радянських літаків АН-26. Ці борти ремонтує "Завод 410 ЦА" і співпрацює також з іншими країнами - в цей раз ремонтували борти Національної Гвардії Республіки Казахстан. 

Так, в серпні 2016 року УСЕ уклав контракт на поставку запчастин з української фірмою ТОВ "АН Сервіс". З'ясувалося, що за авіаприлади (висотоміри) російського виробництва заплатили 14 380 000 гривен.

Таку техніку в січні 2017 року дійсно в Україні привезли - з ОАЕ. Місцева фірма-відправник (Double Power FZE), щоб не світити військове призначення деталей - оформила їх на експорт як "запчастини для цивільних вертольотів". Сама компанія Double Power FZE придбала їх в іншій фірмі з ОАЕ, яка, в свою чергу, купувала їх уже безпосередньо в Російській "прокладці".

"Реальне призначення вантажу шіфрувалось починаючи з Москви і до безпосереднього розмитнення в Києві", - йдеться в повідомленні.

Уже навесні 2017 концерн оголосив - Україна успішно виконала казахський контракт, здала борти АН-26 дійсно в кількості 2 штуки.

Однак журналісти в своєму розслідуванні з'ясували, що "Укрспецекспорт" переплатив за висотоміри в сім разів. Концерн в Україні купив висотоміри в "АНСервіс" по 14 380 000 гривен, а "АН Сервіс" на митниці задекларував ціну - 11 850 000 гривен. Вартість в 12 мільйонів на митниці показали саме для того, щоб ціна в 14 мільйонів в контракті - не викликала питань. Насправді те, що прилетіли до Києва нібито за 12 000 000 гривень - вилітало з Еміратів в п'ять разів дешевше. Компанія Double Power FZE в Еміратах запросила суму за вантаж в 90 тис доларів. А з Москви вантаж вилітав з ще меншою ціною. Це означає, що насправді висотоміри коштували в 7 разів дешевше, ніж державний концерн заплатив за них Гладковському-молодшому і його банді.

Журналісти наводять переписку фігурантів афери. 

У розмові йдеться про "відкати" для "Паши" (Павла Букіна - 10 тисяч доларів, та 30 тисяч доларів для ОВ.

"ОВ – це Олег Володимирович. Гладковський-старший. Саме під таким кодовим іменем "ОВ" він проходить у листуваннях сина, Жукова та керівників оборонних підприємств... 30 тисяч доларів - це доля лише від авансу за висотоміри. Як ділили залишок, на жаль, невідомо. Але що з переписок відомо, так це те, що Гладковському-тату хлопчики відраховували частку не тільки з висотомірів. Історія про авіа прибори – це лише крапля в морі. Один контракт. А їх у хлопчиків були десятки", - йдеться у розлідуванні.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко зажадав від правоохоронних органів проінформувати громадськість про інформацію, яка була опублікована в розслідуванні журналістів про корупційні схеми поставок деталей для військової техніки.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!