tramp.jpg

Президент США Дональд Трамп заявив, що він "дуже серйозно" розглядає, яку підтримку можуть надати Сполучені Штати Бразилії, щоб вона отримала "привілеї НАТО".

Про це він заявив перед зустріччю з бразильським президентом Жаїром Болсонаро в Білому домі у вівторок, повідомляє телеканал CNN.

"Ми дуже серйозно розглядаємо це питання. Ми дуже схильні зробити це. Відносини, які зараз у нас є з Бразилією, ніколи не були кращими", - сказав американський президент.

"Ми дуже уважно розглянемо питання про це, чи то мова про НАТО, чи про щось інше, пов'язане з альянсом", - додав Трамп, не уточнивши деталей про статус можливої співпраці Бразилії з альянсом. 

Бразилія сподівається, що за адміністрації Трампа зможе отримати статус "основного союзника за межами НАТО" - це значимий крок, що полегшить країні закупки військового обладнання.

Вже після зустрічі на прес-конференції Трамп заявив, що він визначить Бразилію "головним союзником за межами НАТО".

Статус основного союзника за межами НАТО США надають країнам з-поза блоку, із якими будують виключно тісні стратегічні і військові відносини.

Нагадаємо:

  • Болсонаро вступив на посаду президента 1 січня. Він - колишній капітан армії, якого критикували за жінконенависництво, расистські та гомофобні висловлювання. Болсонаро підтримував гучні проамериканські і протрампівські погляди під час виборів в 2018 році. Його називають "Трампом тропіків"
  • Джерело: https://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!