stari.jpg

Минулого року Уряд розпочав одну з найважливіших реформ — пенсійну. Її складовою є обов’язковий автоматичний перерахунок пенсійних виплат відповідно до інфляції і зростання зарплат в країні. На Полтавщині після такого «осучаснення» в середньому пенсія зросла на 500 грн.

Згідно з даними Департаменту соцзахисту населення ПОДА, загальна кількість пенсіонерів на Полтавщині — 436,4 тис. осіб. Середній розмір пенсії по області — 2935,81 грн. Порівняно з березнем минулого року, вона зросла на 535,21 грн. Це пов’язано з перерахунком пенсій, який відбувся в березні 2019-го. Відтепер щорічно пенсії індексуватимуться автоматично, без додаткового законодавчого врегулювання.

— Усі соціальні ініціативи, які впроваджуються в державі — вкрай необхідні. Президент Петро Порошенко взяв курс на подолання бідності в країні. Так започаткували перерахунок пенсій, доплату пенсіонерам, монетизацію субсидій. Результат вже видно, і це також завдяки співпраці центральних органів влади та місцевих, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. 

Формула обчислення основного розміру пенсії є незмінною і враховує стаж особи, величину заробітної плати, яку вона отримувала, а також рівень середньої заробітної плати по країні. 

Із загального числа пенсіонерів області, яким провели індексацію пенсії, її підвищили для 348 тис. осіб. Середній розмір підвищення, з урахуванням одноразової доплати, — 496 грн. 

Після масштабного березневого перерахунку полтавські пенсіонери за сумою нарахованого підвищення розподілилися так:

  • від 100 до 400 грн — 104,7 тис. осіб;
  • від 400 до 500 грн — 32,5 тис. осіб;
  • від 500 до 700 грн — 28,9 тис. осіб;
  • від 700 до 1000 грн — 14,4 тис. осіб;
  • понад 1000 грн — 85,9 тис. пенсіонерів області. 

Крім того, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час свого візиту на Полтавщину розповів, що за останні роки систематичного підвищувалися пенсії окремим категоріям пенсіонерів:

— З 1 січня 2018 року та з 1 січня 2019 року — двічі — здійснювався перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, а підвищення пенсій, які залежать від прожиткового мінімуму, відбувалося щороку двічі на рік.

Довідково: пенсії виплачуватимуться в нових розмірах постійно, до нової індексації. Близько 9 мільйонів жителів України вже отримали індексовані пенсії.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!