fond1.jpg

За підсумками 7 місяців 2018/19 МР (липень-січень) з України було експортовано близько 28,3 млн. тон зерна та зернових продуктів, з яких близько 8,1 млн. тон (29%) було поставлено до країн Азії, що робить даний регіон другим за місткістю ринком збуту українського зерна, після ЄС. Про це 4 квітня в своїй доповіді в рамках міжнародної конференція «KazGrain-2019» повідомив аналітик ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інформ.

«При цьому, на тлі високої конкуренції з Росією на даних ринках, сумарний обсяг поставок зазначеної продукції за вказаний період поточного МР скоротився на 6% відносно показників липня-січня 2017/18 МР (8,6 млн. тон)», - уточнив аналітик .

Також він зазначив, що більш детальний аналіз поставок показує приріст в поточному сезоні поставок (на 26%) української зернової продукції, щодо минулорічних показників, в країни Південно-Східної Азії, на частку яких у липні-січні 2018/19 МР припало 16% всього обсягу зернового експорту України.+

«Драйверами зростання в регіоні стали Індонезія та Філіппіни, які активно закуповують українську пшеницю. Так, за минулий період сезону обсяги поставок пшениці з України в Індонезію збільшилися на 20%, а на Філіппіни - на 54%, в порівнянні з показниками попереднього сезону», уточнив А.Купченко.

Джерело: https://propozitsiya.com/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!