b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_fbr.jpg

Федеральне бюро розслідувань веде розслідування проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Про це повідомляє видання The Daily Beast з посиланням на 3 джерела.

Видання також зазначає, що Ігоря Коломойського "звинувачували у замовних убивствах" (у 2015 році), а тепер вважають покровителем кандидата у президенти, коміка Володимира Зеленського.

"За даними джерел, слідчі вивчають інформацію про ймовірні фінансові злочини, включно з відмиванням коштів. За їхньою інформацією, розслідування широкомасштабне і триває досить давно", - йдеться у статті. 

"Коломойському не були пред'явлені звинувачення у жодному злочині, а адвокат, який його представляє, заявив, що той відкидає будь-які правопорушення", - додається у ній.

"Пан Коломойський категорично заперечує, що він відмивав якісь кошти в США", - сказав Майк Салліван, адвокат юридичної фірми Ashcroft Law Firm, яка представляє інтереси олігарха.

"Він - бізнесмен. Його банк захопив уряд, стверджуючи, що той перебуває на межі краху. Ця інформація виявилася хибною", - додав адвокат.

"Прокуратура США у Північному окрузі Огайо бере участь у розслідуванні, оскільки Коломойський має там інвестиції", - пише газета з посиланням на Kyiv Post.

За даними The Financial Times, олігарх зараз живе у Тель-Авіві (Ізраїль). Експерти у правоохоронних органах стверджують, що його нинішнє місце перебування може ускладнити будь-які спроби США щодо екстрадиції.

"The Daily Beast" також наводить слова Джонатана Брансона, який працював у посольстві США в Києві і був старшим аналітиком щодо України у Кризовій Групі (Crisis Group): "Я думаю, що Коломойський дуже небезпечний... Він, імовірно, один із найнебезпечніших олігархів, бо він один із тих, хто готовий забруднити руки".

Джерело: https://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!