rozenko.jpg

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко назвав несправедливими заяви про те, що влада згадала про пенсіонерів перед президентським виборами, підвищивши їм пенсії.

На цьому він наголосив у Житомирі під час наради з профільними заступниками голів райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Рева: кому не перераховували пенсії в 2019 році

«Під час президентських виборчих перегонів нас багато звинувачували в тому, що влада почала думати про пенсіонерів лише перед виборами. Ці закиди і докори не є справедливими. Насправді те, що ми проходимо, є результатом пенсійної реформи, яка стартувала понад 1,5 роки тому. Перший перерахунок пенсій ми здійснили ще 1 жовтня 2017 року, коли до виборів було дуже далеко. Тому підвищення пенсійних виплат – це послідовна політика нинішньої влади щодо посилення соціального захисту пенсіонерів», – зауважив Розенко.

За його словами, підвищення пенсій не є одноразовою акцією. Послідовне зростання пенсійних виплат продовжуватиметься як тільки у державному бюджеті з’являтимуться додаткові фінансові ресурси.

Урядовець нагадав, що кошти на підвищення пенсій цьогоріч з’явилися завдяки розмитненню автомобілів на єврономерах. Так близько 13 млрд грн спрямували на планову індексацію та надбавки тим, хто маючи великий страховий стаж, отримує малу пенсію.

Джерело: https://news.finance.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!