b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_vibori3.jpg

Центральна виборча комісія при підрахунку голосів на президентських виборах діє виключно в рамках чинного законодавства, тому затягувати процес оголошення результатів не має можливості.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії України Євген Радченко, передає "Прямий".

Чиновник уточнив, що в даний момент йде процес звірки протоколів з окружними виборчкомами. "Якщо Центральну виборчу комісію за день відвідують понад 100 протоколів окружних виборчих комісій, треба не забувати, що прийом цих протоколів - це не просто той факт, що комісія зачитала і все. Є цифри дільничних комісій, кожна цифра звіряється", - зазначив представник ЦВК . 

Він також уточнив, чим загрожують помилки при підрахунку в результаті поспіху під час звірки протоколів. За його словами, судовий розгляд щодо підрахунку результатів голосування може відкласти оголошення результатів на місяці.

"Уявімо собі ситуацію, коли окружна виборча комісія здала протоколи з помилкою, а Центральна виборча комісія цього не помітила. Зробили підсумковий протокол. Суб'єкт виборчого процесу побачив невідповідність цифр з тими, які у нього є в копії протоколів. З'являється така розбіжність. Це підстава для оскарження. поки оскаржили, поки суд зобов'яже, поки якщо там є підстави для апеляції. Після апеляції рішення вступає в законну силу. Після того комісія переробляє протокол. Тобто, якщо ми ретельно не поставимося до виконання своїх обов'язків і тих функцій, які передбачені законом, ось тоді це буде затягування", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Зеленський в своєму черговому відеозверненні заявив, що Центрвиборчком навмисно зволікає з оголошенням результатів виборів, щоб не дати новому президенту шансу розпустити Верховну Раду.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!