bimba.jpg

Іран відмовляється від деяких зобов'язань, прописаних в міжнародній ядерній угоді 2015 року, з якої рік тому вийшли США.

Як повідомляє "Європейська правда", таке рішення ухвалила Рада національної безпеки Ірану.

У заяві ради, поширеній державним агентством IRNA вказується, що Іран на 60 днів припиняє дотримуватися зобов'язань щодо обмежень на запаси збагаченого урану і важкої води.

"Країнам-підписантам буде дано 60 днів для виконання своїх зобов'язань, особливо в банківській сфері і сфері нафтових родовищ. Тим часом, якщо вони не виконають вимоги Ірану, Ісламська Республіка Іран припинить дотримання норм із збагачення урану і заходів з модернізації реактора на важкій воді Арак", - йдеться в заяві. 

Також наголошується, що США після виходу з угоди "неодноразово вводили односторонні і незаконні санкції". 

"Це очевидне американське знущання, на жаль, не була зустрінуто ніякими належними діями з боку Ради Безпеки або решти членів договору", - заявили в Тегерані.

Президент Ірану Хассан Роухані направив листи з відповідним рішенням всім держав-підписантам угоди і заявив про готовність продовжити консультації на всіх рівнях.

"Але Іран продемонструє рішучу і негайну реакцію на будь-які безвідповідальні дії, включаючи передачу в Раду Безпеки ООН або подальші санкції", - заявив Роухані.

Джерело: https://www.eurointegration.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!