Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
100grn.jpg

Однією з істотних проблем в питанні підвищення заробітних плат і боротьби з трудовою міграцією є низька продуктивність праці в Україні.

Про це повідомив науковий консультант з економічних питань Центру Разумкова Володимир Сіденко в коментарі кореспонденту "Апострофа".

"Для того щоб істотно нарощувати обсяги заробітної плати, необхідно, щоб росла прибутковість бізнесу, а для цього потрібно, щоб виникали нові високо прибуткові сфери діяльності, які будуть супроводжуватися досить радикальним підвищенням продуктивності. Це сильно пов'язано з тим, наскільки будуть здійснюватися інновації, які поки що дуже невиразні. Тому у відриві від цих об'єктивних економічних речей говорити просто про підвищення зарплат безглуздо. Підвищувати зарплату, якщо не буде рости продуктивність, - просто прирікати країну на новий сплеск інфляції", - повідомив він. 

У той же час виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко оцінив шанси зростання зарплат в питанні підвищення продуктивності праці і в загальному зниження трудової міграції в Україні.

"Ясно, що зростання заробітної плати допоможе пригальмувати ці негативні тренди (масовий виїзд українців на заробітки, - "Апостроф"), але до тих пір, поки вона не вирівняється з зарплатою, яка є на Заході, з невеликим люфтом, сказати, що цей тренд буде повністю переламаний, не можна. Зламати тренд - ось, що набагато важливіше", - говорить Олег Устенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти зазначали, що проблема трудової міграції в Україні сягає критичних масштабів, і кроки уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати поки не сприяють її вирішенню.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!