peskov.jpg

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що долю військовополонених українських моряків повинен вирішити російський суд, а не Міжнародний трибунал ООН.

Про це повідомляє видання "Ведомости".

Позиція Кремля в питанні про можливість звільнення захоплених російськими силовиками українських військових моряків залишається колишньою, незважаючи на постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права. 

Пєсков підкреслив, що необхідно дочекатися завершення слідства у справі про незаконний перетин моряками кордону і рішення суду. 

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катера українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

25 травня суд в Гамбурзі зобов'язав Росію негайно звільнити три затриманих українських корабля, а також 24 затриманих моряків і дозволити їм повернутися в Україну. Рішення було прийнято 19 голосами, проти виступив тільки суддя від РФ Роман Колодкін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася реакція соцмереж на рішення Міжнародного трибуналу з морського агресії Кремля.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!