b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_koryavchenkov.jpg

Керівник ПрАТ «Рижівський гранітний кар’єр» та мешканець Горішніх Плавнів Сергій Корявченков включився у політичний процес Полтавщини та шукає собі гідну команду

З моменту звільнення Валерія Головка з посади голови Полтавської ОДА, про що 16 березня повідомив Петро Порошенко, це головне чиновницьке крісло залишається вакатним. І хоча Валерій Головко вважає своє звільнення незаконним та оскаржує це рішення у судовому порядку виконавча структура влади на Полтавщини наразі є «безголовою».

Звичайно, після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах команда президентської вертикалі Петра Порошенка довго в облдержадміністрації не засидиться. На тлі турбулентних політичних процесів у Полтавській облраді процеси рухатимуться й на рівні виконавчої влади у ПОДА.

«Полтавщина» має поки неофіційну інформацію, що в політичний процес Полтавщини вже увійшов Корявченков Сергій Вячеславович, керівник ТОВ «Кривбас-Щебінь» та ПрАТ «РГК» (Рижівський гранітний кар’єр). Юридична реєстрація цих підприємств — Горішні Плавні Полтавської області. 

Є вірогідність того, що Сергій Корявченков стане головою Полтавської ОДА, тому наразі він шукає собі команду та «фільтрує» людей, які претендують на різні посади або функції у майбутній команді.

Who is mister Корявченков?

Інформації про можливого майбутнього губернатора — вкрай мало. В листопаді 2018 року Корявченков у своєму блозі на «Цензор.Нет»  повідомляв про те, що 17 років веде видобування граніту у Горішніх Плавнях, який використовується для будівництва доріг в усій Україні.

Поки анонімні джерела відрекомендували його спокійною, розумною та адекватною людиною. Окрім команди в ПОДА Сергій Корявченков шукає й кандидатури на посади голів РДА та на парламентські вибори. 

Звичайно, більшої впізнаваності Сергій Корявченков отримає, якщо сказати, що він є двоюрідним братом Юрія Корявченкова — артиста студії «Квартал 95». Але не будемо робити тільки цю деталь головною у його біографії. Є у нього й інший, майже політичний досвід.

Корявченков відбив рейдерське захоплення

Щодо Рижівського гранітного кар’єру, то із 2017 року Сергій Корявченков та інший співвласник Сергій Гілка відбивались від спроби рейдерського захоплення «РГК». Так, у серпні 2017 року гірники вийшли на мітинг перед стінами Полтавської ОДА. Тоді вони назвали рейдером голову наглядової ради кар’єру — Вадима Ковальчука. Він діяв разом із своїм кумом, екс-прокурором Полтавської області та Києва Анатолієм Мельником. Вони також мають спільний бізнес: Андрій Мельник і Дар’я Черновська (діти прокурора Мельника) — вказані як співвласники підприємства «Автосервіс-Альянс». Це підприємство працює в Полтаві за адресою: Харківське шосе, 29. Воно є офіційним дилером автомобілів BMW, MINI, Fiat Mazda, Alfa Romeo. Таке ж підприємство є і в Кременчуці, там його засновником вказано Вадима Ковальчука. 

У жовтні 2017 року Сергій Корявченков, взяв участь у засіданні Оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області, у якому взяла участь заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Додамо, що кар’єр від рейдерського захоплення юридично захищав Фелікс Урін, який під час президентських виборів очолив команду Володимира Зеленського на Полтавщині.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!