zelenskiy1.jpg

У Торонто (Канада)відбулася зустріч українського президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Як повідомляє прес-служба українського лідера, переговори видалися вкрай продуктивними.

Так, політики обговорили питання посилення антиросійських санкційпоставки бронетехніки в Україну, і розвиток торговельно-економічних відносин між двома державами.

"На наше переконання, дуже важливо, щоб РФ дійсно продемонструвала позитивні дії. Ми і надалі твердо будемо стояти з Україною, в тому числі накладаючи санкції на російських чиновників", - сказав Трюдо.

Крім того, канадський прем'єр розкритикував рішення Ради Європи про повернення до свого складу делегації РФ.

"Ми були розчаровані поверненням Росії до Ради Європи, всупереч тому, що захоплені в Азові українські моряки не були повернуті", – зазначив він.

Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з Канадою у військовій сфері.

"Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співпрацю у цій сфері", – сказав президент України.

Також Трюдо і Зеленський домовилися, що Україна і Канада працюватимуть над посиленням двостороннього економічного співробітництва.

"Важливе місце в українсько-канадських відносинах займає торгово-економічне та інвестиційне співробітництво, і ми хотіли б його посилити. Тому наші сторони будуть працювати над розширенням дії двосторонньої угоди про вільну торгівлю на сферу послуг та інвестицій", – сказав президент України.

Уряд Канади виділить Україні 25 мільйонів доларів допомоги для реалізації реформ щодо розвитку демократії, а також збільшив підтримку моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Ці 25 мільйонів Україна отримає упродовж 6 років.

Ще одним підсумком зустрічі стала домовленість про підписання угоди про мобільність молоді, яка буде сприяти обмінам студентами.

"Мені б дуже хотілося, щоб українська молодь могла отримувати в Канаді знання і досвід. Зараз це не так просто зробити, отримати канадську візу, ви знаєте, так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ", – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що така угода дасть можливість українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою строком до одного року на навчання та роботу.

"Друге - ми сьогодні отримали пропозицію від Канади приєднати Україну до програми Trusted Traveler, що означатиме спрощену процедуру приїзду українців до Канади", – додав він. Раніше "Апостроф" повідомляв, що найближчим часом Канада займеться постачаннями військової техніки і зброї в Україну.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!