b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_ferguson.jpg

На вулиці найбільших міст Америки вийшли десятки тисяч людей, в самому Фергюсоні затримали ще 44 протестувальників.

Сутички між поліцейськими та учасниками акції протесту проти вердикту присяжних у справі про вбивство темношкірого американця Майкла Брауна у Фергюсоні відбулися в Нью-Йорку. Сутички також зафіксовані в столиці США Вашингтоні, повідомляє NBC News.

У Нью-Йорку в Юніон-сквер зібралися близько 250 осіб, які влаштували марш Бродвеєм з плакатами "Ми не будемо мовчати" і "Жетон поліцейського - не ліцензія на вбивство". Пізніше кількість учасників ходи зросла, за оцінками поліції, до трьох тисяч осіб. Частина протестувальників, за даними RT, вирушила у супроводі поліцейських до Манхеттенського і Бруклінського мостів, інша - до однієї з найбільших магістралей Нью-Йорка - ФДР, де виявився паралізований рух.

Сутички між поліцейськими і демонстрантами сталися на Таймс-сквер, а також у районі тунелю Лінкольна. За деякими даними, правоохоронні органи застосували сльозогінний газ. За опір поліцейським були затримані дві людини, одна з яких кинула у правоохоронців банку з бутафорською кров'ю.

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Самсон 26.11.2014, 12:02
У США застосували сльозогінний газ?! Це неможливо! :lol: :lol: :lol: Вони ж кричали, що в Києві на майдані придушували демократію! Це вони проти мирної демонстрації газ застосували, а якби демонстранти кидали "коктейлі Молотова", щоб тоді було?