b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_reiting.jpg

Наразі п'ять політичних партій долають 5% прохідний бар'єр і мають шанс потрапити до Верховної ради 9 скликання.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 29 червня – 3 липня. 

Зазначається, що лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 42,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. 

Також, наразі, долають прохідний бар’єр партія "Опозиційна платформа – За життя" (13,4%), партія"Європейська Солідарність" (8,3%), партія "Голос" (7,2%) та "Батьківщина" (7,2%). 

Крім того, партію "Сила і честь" готові підтримати 3,8%, "Опозиційний блок" – 3,1%, партію "Українська стратегія Гройсмана" – 2,8%, партії "Громадянська позиція" та Радикальну партію – по 2,4%, партію ВО "Свобода" – 2,3%.

Повідомляється, що  рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

Опитування було проведено серед населення України від 18 років і старше, методом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.

Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%. 

Читайте також: Кого українці проводять в Раду за списками. Моделювання

 Нагадаємо:

  • Вибори до Верховної ради повинні відбутися 21 липня.
  • Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг" від 20-24 червня, партію "Слуга народу" підтримували 45,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.
  • Також прохідний бар’єр долають "Опозиційна платформа – За життя" (12,1%), партія "Голос" (8,4%), "Європейська Солідарність" (7,2%) та "Батьківщина" (7,0%).  
  • Директор Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович заявив, що у президентській партії "Слуга народу" фіксується падіння рейтингу, проте воно не критичне.
  • Джерело: https://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!