golovko1.jpg

САП передала справу щодо корупції у Полтавській ОДА до Нацполіції — відомству, підлеглому міністру МВС з однієї команди з Валерієм Головком

Заступник головного антикорупційного прокурора змінив підслідність у кримінальному провадженні щодо відкатів посадовцям Полтавської облдержадміністрації.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура забрала у Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за фактом можливої корупції у Полтавській ОДА. Справу розслідуватимуть слідчі поліції. Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили у САП.

Відповідну постанову 21 червня виніс заступник керівника САП Володимир Кривенко. У документі вказано, що справу розслідуватиме Головне слідче управління Нацполіції, а процесуальне керівництво здійснюватиме департамент нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури України.

Таким чином, складається ситуація, коли справу корупції вже екс-голови Полтавської ОДА, члена команди «Народного фронту» Валерія Головка розслідуватиме відомство, яке підлегле члену цієї партії Арсену Авакову.

Останній з 2014 року перебуває у «Народному фронті». Ця партія фактично була реструктуризована із «Фронту змін», який з 2012 року став «Батьківщиною». З 2010 року членом «Фронту змін» був Валерій Головко, який пройшов за списком до Полтавської облради 6-го скликання. За два роки він вийшов з партії. 

Чому саме САП вирішила змінити підслідність справи, поки невідомо. Член ради громадського контролю п’ятого скликання НАБУ, полтавець Віктор Трофименко поки не готовий прокоментувати це рішення. Він пообіцяв ознайомитися з документами і розповісти про можливі подальші дії чи реакцію ради.

Нагадаємо, 22 лютого детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА. Слідчі дії провели на підставі судових ухвал в межах розслідування провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА (ч.4 ст. 368 ККУ).

26 лютого видання «Українська правда» оприлюднила знімки однієї з таких ухвал. Вона містить частину матеріалів відповідного кримінального провадження. Судячи з тексту, слідчі НАБУ підозрюють у корупції голову Полтавської ОДА Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, радника останнього Олександра Літвінова та начальника Департаменту будівництва, МіА та ЖКГ Тимофія Голбана. На думку слідчих, ті вимагали й отримували «відкати» від підрядників, за рахунок чого «жили на широку ногу».

Наприклад, до дня народження Валерія Головка підрядника нібито змусили придбати у якості подарунка гелендваген за 10 млн грн (Mercedes-Benz G 63 AMG). Автомобіль зареєстрували на члена його команди Вячеслава Кременчуцького. Останній заявив, що придбав статусний транспорт самостійно і за меншу суму. У березні цей автомобіль арештували. Забирали його з подвір’я будинку Валерія Головка.

В ОДА заявили, що керівники просто стали жертвами аферистів з компанії «Алві Род». Зокрема, Альберта Уварова — фіндиректора консорціуму, який насправді є азербайджанським поетом на ім’я Гюльага Танха або Гюльага Гамбаров. Нібито його фірма неналежно виконувала роботи, з нею розірвали договір, а розслідування НАБУ є такою собі помстою.

Попри це, Петро Порошенко, будучи ще президентом, звільнив з посади голови Полтавської ОДА Валерія Головка. За ним, за власним бажанням, пішов і Андрій Пісоцький.

Джерело: https://poltava.to

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Логопед_Парубія 11.07.2019, 14:17
Зрозуміло, вийде сухим з води
# Самсон 12.07.2019, 06:05
І знову керуватиме областю