b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_140301013.jpg

Російський "Газпром" зупинив прокачку газу через морський газопровід "Північний потік" для проведення планових технічних робіт на магістралі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані газотранспортних компаній OPAL Gastransport і NEL Gastransport. Обидві нитки газопроводу зупинені на два тижні (до ранку 30 липня). 

В "Газпромі" запевняють, що графік робіт з технічного обслуговування трубопроводу був заздалегідь узгоджений з партнерами Nord Stream AG як на стороні постачальника, так і споживачів і врахований в заявках на транспортування газу європейським партнерам через "Північний потік".

Дана зупинка магістралі стала вже сьомою з початку експлуатації газопроводу в 2012 році. У добу "Північний потік" прокачує до 170 млн кубометрів газу. У період зупинки магістралі традиційно збільшується обсяг транспортування газу альтернативними маршрутами, зокрема через Україну.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Організація з безпеки і співробітництва в Європі назвала російські газопроводи в обхід України "Північний потік-2" і "Турецький потік" потенційними важелями тиску і загрозою для енергетичної безпеки в Європі.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!