b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lukashenko7.jpg

У Росії виступили за єдину валюту в РФ і Білорусі в рамках Союзної держави.

Про це повідомляє видання "Коммерсант".

"Це повинен бути повноцінний союз з точки зору економік, що однаково розвиваються, тому що інтегруватися в зворотному випадку буде складно. Це союз, який повинен на тому чи іншому етапі мати єдину валюту, тому що дуже важко з різними валютами визначати єдину фінансову, валютну політику", - сказала спікер Ради федерації Валентина Матвієнко. 

Також вона підкреслила, що країни повинні однаково регулювати систему оподаткування в економічній галузі, проте мова йде про повноцінний союз двох держав, а не про створення єдиної держави.

Нагадаємо, в кінці 2018 року Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення спільної російсько-білоруської робочої групи по інтеграції. Однак, за словами міністра економічного розвитку РФ Максима Орєшкіна, Москва і Мінськ не планують введення єдиної валюти найближчим часом.

Тим часом в мережі користувачі опублікували смішну фотожабу на тему союзу двох країн. Як повідомляв раніше "Апостроф", в Росії на острові Валаам пройшли закриті переговори між президентом РФ Володимиром Путіним і білоруським лідером Олександром Лукашенком: мова йшла про розвиток так званої Союзної держави.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!