b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_1.jpg

Експерти і журналісти склали новий список 100 найвпливовіших українців: вперше його склад оновився відразу на 35 імен. (Список)

Список був опублікований на сайті видання "Новий час".

Очолив рейтинг президент країни Володимир Зеленський, друге місце зайняв глава Офісу президента Андрій Богдан, а третім став Рінат Ахметов - власник групи компаній СКМ і найбагатша людина України.

Замикають список 24 українських моряків, яких Росія захопила 25 листопада 2018 року в Керченській протоці і досі утримує незаконно. 

Як зазначається, список найбільш впливових людей країни був сформований за участю 74 експертів. Редакція "Нового часу" складає подібний перелік 13-й раз (з урахуванням аналогічного рейтингу, що випускався журналом "Кореспондент" до 2013 року включно). Головною особливістю нинішнього списку стало його кардинальне оновлення: в ньому з'явилося відразу 35 нових імен. Раніше середній рівень оновлення рейтингу Топ-100 найвпливовіших, опублікованого редакцією НВ, становив максимум 5-10%. А в 2019-му ця частка склала 35%.

"Електоральна революція", "тотальне озеленення", "зміна політичних еліт" - такими словами експерти рейтингу топ-100 описують зміни, які сталися в українських елітах в цьому році. Переконлива перемога Володимира Зеленського на президентських виборах і слідуючий за цим тріумф його партії за підсумками парламентської кампанії перезавантажили систему влади в Україні. І одночасно підкреслили, що в країні залишається дещо непідвладне навіть подібним змінам", - пише журналіст Іван Верстюк в матеріалі, що супроводжує рейтинг.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше був опублікований список топ-100 найбагатших українців.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!