ES1.jpg

Гігантський кредит довіри Євросоюзу, який Україна отримала в 2014 році, фактично було витрачено даремно.

Про це розповів "Апострофу" директор дипломатичної академії ім. Г. Удовенко при МЗС України, Надзвичайний і Повноважний Посол України Сергій Корсунський. 

"Спілкуючись з колегами з Німеччини, Франції, я вже дуже давно знав, що їхнє ставлення до нашої влади стає негативним. Вони відкрито говорили: скільки можна робити політичні заяви, обіцяти і не виконувати обіцяне? Скільки можна шантажувати НАТО і ЄС датами: ми подамо заявку в 2020 році, в 2025. Це абсолютно порожні цифри і порожні заяви. Вони це добре знають, оскільки мають величезний досвід з іншими країнами", - розповів посол.

Також він заявив і про зміну Конституції.

"Це не просто популізм, це абсолютно безглуздий апогей популізму. Він нічого не змінив у нашій європейській та євроатлантичній інтеграції, крім як викликав роздратування в Москві і роздратування в Європі, в тому числі. При цьому, давайте будемо відверті, Росія є найбільшим торговим партнером України", - зазначив Корсунський.

За його словами, Європа все бачить, і це також бачить бізнес.

"У нас якось про це не прийнято писати зі зрозумілих причин, але це факт. І ось уявіть собі, як Німеччина і Франція - дві країни, які традиційно мають великий товарообіг з Росією, величезна кількість проектів, енергетичних в тому числі, говорять: ви вимагаєте від нас санкцій, ви вимагаєте, щоб ми не інвестували, не торгували з Росією і так далі, при цьому у вас товарообіг 14,5 мільярдів, і він тільки збільшується. Як це можна пояснити? Ми нічого не пояснювали. Ми продовжували вимагати", - підкреслив посол.

Він зазначив, що вони, дійсно, стільки політичних зусиль інвестували в нашу підтримку в конфлікті з Росією, що не можуть відступити так легко і просто.

"Ми могли і повинні були зробити набагато більше реальних кроків, а не політичних заяв. Це зараз трансформувалося в те, що сказала Ангела Меркель: "Північний потік-2" буде. Нам все одно, що думає Польща і країни Балтії. Нам, німцям , це потрібно. При цьому ми дуже любимо Україну і дуже хочемо зберегти транзит". Ми цю ситуацію відверто програли", - констатував Корсунський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "У України вже є головна зброя проти Росії, потрібно тільки нею скористатися - Сергій Корсунський".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!