383806918.jpg

Президент Росії Володимир Путін зажадав від України виконати ряд дій перед зустріччю в "нормандському форматі" .

Про це він заявив на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Я дійсно вважав і зараз вважаю, що будь-яка зустріч, зокрема і зустріч в "нормандському форматі", повинна приводити до конкретних результатів. І на мій погляд, потрібно домагатися того, про що ми домовлялися раніше", - сказав Путін.

"Наприклад, 2016 року ми пішли на значний компроміс, коли фактично видозмінили імплементацію закону про особливий статус Донбасу. Тоді колишній президент Порошенко наполягав на тому, щоб це було змінено і нинішній президент, а тоді міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр зробив компромісну пропозицію. Ми з цим погодилися, пішли на цей компроміс", - розповів Путін.

Він додав, що компроміс полягав у тому, щоб закон був імплементований на тимчасовій основі в день голосування на місцевих виборах в Україні, а на постійній основі - після підведення підсумків та підтвердження результатів виборів структурами ОБСЄ.

"Треба це зробити врешті-решт, треба якось це оформити. Те ж саме стосується деяких інших питань, наприклад, питання, пов'язаного з амністією. Є низка питань, про які ми маємо домовитися", - сказав Путін.

Нагадаємо, докладніше про плани Путіна по Україні читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі "підгорає": у Путіна є два сценарії розв'язання українського питання .

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!