b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_081.jpg

Джерело: брифінг Артура Герасимова та Дмитра Разумкова за підсумками засідання підготовчої підгрупи 20 серпня

"Європейська Солідарність" заявляє, що монобільшість нової Верховної Ради "Слуга народу" приймає більшість рішень самостійно і не зважає на прохання інших фракції.

Пряма мова Герасимова: "По-перше, в системі пріоритетів монобільшості ("Слуги народу" - ред.) інтеграції до Європейського союзу взагалі немає.  Сьогодні було запропоновано, що комітет з питань євроінтеграції має складатися всього з 7 людей. Звичайно,  комітет з бюджету – 31, аграрна політика – 31, податкова і митна політика – 31, як доходимо до європейської інтеграції – 7 людей.

Це неприйнятна позиція і "Європейська солідарність" буде наполягати на тому, щоб кількість робочих рук у цьому комітеті була збільшена, тим більше, що кількість депутатів, які хочуть працювати над європейською інтеграцією більша ніж 7 людей. 

Друге питання. Як не рахуй, будь-яка, фракція може подати 1-2 людини до кожного комітету. Сьогодні ми почули від монобільшості, що ми не маємо такого права, а маємо спрямовувати народних депутатів, які хочуть працювати по 2 в комітеті.

Це означає, що представники кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і Ахтем Чийгоз не можуть вдвох працювати в комітеті з питань деокупації Криму і прав людини, який сьогодні був створений. Це означає, що генерал Забродський не те, що вони не погоджуються, що він найкращий керівник комітету з питань нацбезпеки, вони взагалі відмовляють генералу в праві пацювати і комітеті нацбезпеки, тому що ми делегували тоді 2 людей.

Ми вважаємо, що це помилкові рішення".

Деталі: За словами Герасимова, "ЄС" буде наполягати на тому, щоб збільшити кількість нардепів у комітеті з євроінтеграції.  Нардеп заявив, що "Слуга народу" самостійно визначилася з кількістю депутатів у кожному комітеті.

Герасимов повідомив, що кожна фракція 19 серпня надіслала свої пропозиції щодо делегатів та кількості депутатів у кожному комітеті.

Він додав, що "ЄС" підтримує скорочення кількості комітетів, але потрібно зважати на доцільність, тому варто створити комітет з питань ветеранів.

Пізніше на брифінг вийшов глава "Слуги народу" Дмитро Разумков. Він пояснив, що за законом кожна фракція має делегувати хоча б одного депутата у склад кожного комітету. Комітетів у новій Раді буде 23, а в "Європейської солідарності" всього 25 мандатів, тому "ЄС" не зможе делегувати по кілька нардепів у певні комітети. 

Доповнюється…

Передісторія:

  • 9 серпня народні обранці у підготовчій групі попередньо затвердили мінімальну й максимальну кількість членів комітетів: 7 і 31.
  • Урочисте засідання нової Верховної Ради заплановане 29 серпня.
  • Джерело: https://www.pravda.com.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!