viatrovich.jpg

Декомунізація в Україні є незворотнім процесом, оскільки була виконана практично до кінця.

Про це заявив народний депутат ВРУ і глава Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович в інтерв'ю для "Апострофа".

Також він звернув увагу на рішення суду про декомунізацію, яке виключило можливість її "відкату". З питання "переосмислення" комуністичного ладу в Україні, В'ятрович зазначив, що тут процес тільки почався. 

"Якщо ми говоримо про неї в контексті усунення символів комуністичного тоталітарного режиму, як це передбачено законом у 2015 році, то вона фактично виконана, і, очевидно, що є незворотною. Гарантією цього є рішення Конституційного суду, яке ми отримали місяць тому. Якщо ми говоримо про декомунізацію в широкому контексті, переосмисленні комуністичного ладу, то, очевидно, що тут робота тільки на початковій стадії", - заявив він.

З приводу подальшого функціонування Інституту національної пам'яті В'ятрович не став давати прогнозів.

"Це буде залежати від того, як буде продовжуватися робота Українського інституту національної пам'яті. Він - лише один з державних інструментів відновлення національної пам'яті та декомунізації. Його ефективність була обумовлена тим, що було налагоджено тісне співробітництво з Кабінетом міністрів, Верховною Радою, з президентом. Якщо зараз цього не буде, Інститут не зможе ефективно виконувати завдання, що стоять перед ним", - додав політик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир В'ятрович закликав президента Володимира Зеленського бути готовим до "військового сценарію з Росією".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!