china11.jpg

Помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон намагається перешкодити Китаю отримати контроль над українською компанією "Мотор Січ".

Про це пише американське видання Wall Street Journal.

"Мотор Січ" виробляє авіаційні двигуни і газотурбінні установки. В даний час, відзначає видання, розглядається питання продажу українського підприємства групі компаній, серед яких офшорна Beijing Skyrizon Aviation. Купівля українського виробника може дати Пекіну важливі військові технології. 

За даними видання, співробітники американської Ради національної безпеки і посольства в Києві працюють над організацією зустрічі Болтона з керівником підприємства.

"Ми збираємося поговорити з українцями про амбіції Китаю і про те, що ми думаємо з приводу того, що замишляє Китай", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, це є частиною стратегії нацбезпеки.

Раніше в липні Антимонопольний комітет почав розгляд справи про покупку держпідприємством "Укроборонпром" і офшорною компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited акцій компанії "Мотор Січ".

Пізніше співробітники Служби безпеки України з'ясували, що група компаній "Мотор Січ" протягом двох років фінансувала діяльність бойовиків так званої ДНР.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!