b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_sinegubov.jpg

Кабмін вирішив, що рекомендуватиме президенту призначити головою Полтавської ОДА колишнього харківського слідчого Олега Синєгубова.

28 жовтня Кабінет міністрів України погодив призначення на посаду голови Полтавської ОДА Синєгубова Олега Васильовича. Відповідне рішення Уряд ухвалив під час виїзного засідання у Маріуполі. Таке повідомлення було опубліковане на Урядовому порталі.

За даними Харківського національного університету внутрішніх справ, Олег Синєгубов народився у 1983 році у Харкові. У 2013 році він отримав вчене звання доцента по кафедри цивільного права та процесу того ж ХНУВС. Також працював:

  • липень 2004-го травень 2005-го — слідчий слідчого відділення УМВС України на Південній залізниці;
  • травень 2005-го — грудень 2007-го — ад’юнкт ХНУВС;
  • січень — липень 2008 -го — слідчий слідчого відділення ЛВ станція «основа» УМВС України на Південній залізниці;
  • серпень 2008-го — березень 2009-го — старший викладач кафедри цивільно-правових дисциплін ННІ права, економіки та соціології ХНУВС;
  • з січня 2009 – член Ради адвокатів Харківської області (має дозвіл на адвокатську діяльність);
  • березень 2009-го — липень 2011-го — доцент тієї ж кафедри;
  • липень 2011-го — листопад 2015-го — заступник декана з навчально-методичної роботи ННІ права та масових комунікацій ХНУВС;
  • листопад 2012 — грудень 2014-го — помічник нардепа Верховної Ради 7-го скликання від «Партії регіонів» Ірини Бережної (на громадських засадах);
  • листопад 2015-го — дотепер — декан факультету № 6 ХНУВС;
  • червень 2019-го — довірена особа тоді ще кандидата, а нині нардепа від «Слуги народу» по 180-му (харківському) округу Олексія Красова.

У серпні 2016 року він отримав Почесну грамоту Кабінету Міністрів України — з рук керівника МВС Арсена Авакова.

У 2018 році Олег Синєгубов намагався стати суддею Вищого антикорупційного суду України, але не пройшов випробування (не набрав достатню кількість балів під час письмого тестування).

За даними Мін’юсту Олег Синєгубов є власником та директором ТОВ «Юридична компанія Синєгубов, Соболєв та партнери». Окрім того він — співзасновник ще чотирьох компаній, двома з яких керує:

  • Адвокатське об’єднання «Раскосов лойес груп»;
  • аграрне ТОВ «Насіння Слобожанщини»;
  • ТОВ «Віката», яке займається нерухомістю;
  • Комерційне ТОВ «Сібоней сервіс».

Відповідно до інформації з порталу публічних фінансів Є-data, впродовж 2016-2017 років Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка замовив в ТОВ «Насіння Слобожанщини» насіння соняшника та ячміня на 340 тис. грн. У 2019 АО «Раскосов лойес груп» Синєгубова отримувало замовлення від маріупольских комунальних підприємств  «Полігон ТПВ» та «Комунальник».

За інформацією Latifundist Media, батько Олега Синєгубова Василь Синєгубов є заступником директора агропромислового департаменту групи «Агротрейд» (земельний банк складає понад 70 тис. га землі у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківських областях).

За даними декларації Олега Синєгубова, він та його дружина Анна Журавльова, працівниця кафедри Харківського національного медуніверситету, мали 4 квартири у Харкові. Ще одна була записана на нього та його батьків.

На даний момент Державний реєстр речових прав на нерухоме майно декларує, що Олег Синєгубов також має квартиру у Києві. Ймовірно, її він придбав упродовж останнього року.

Відповідно до декларації про доходи 2017 року, на Анну Журавльову був записаний автомобіль Porsche Cayenne 2010 р.в., придбаний у 2016 році, а на Олега Синєгубова — Skoda Superb, 2007 р.в., придбаний у 2015-му. Також обидва два роки тому мали по 20 тисяч доларів готівкою. Наразі в Єдиному державному реєстрі МВС на ім’я Олега Синєгубова зареєстрований інший автомобіль — Lexus LS 460 L 2010 р.в., придбаний 20 вересня 2019 року.

Додамо, що рішення Уряду — це ще не призначення на посаду. Далі рішення за Володимиром Зеленським. За Законом «Про місцеві державні адміністрації», голову ОДА призначає президент за поданням Кабміну. Той отримує кандидатури він Прем’єр-міністра України. Якщо Президента не влаштує кандидат, Прем’єр-міністр винесе на розгляд Кабміну нового.

ІВ «Полтавщина»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!