b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_sport_bara.jpg

Авторитетний український спортивний портал sport.ua склав топ-команду з вихованців полтавського клубу, що продовжують активну кар’єру.

Академія «Ворскли» виростила відомого форварда Олександра Мелащенка, який вже в 22 роки опинився в рядах київського «Динамо», звідки зміг заслужити запрошення і в національну збірну. Його кар’єра була досить непоганою, але в 2013 році Мелащенко завершив грати, перейшовши на роботу тренера.

До рейтингу гравців-«академіків» полтавчан сайт sport.ua включив нашого земляка Олега Баранніка, котрий перші кроки у футболі починав робити в полтавській «Молоді», але потім опинився в академії «Динамо».

Не зумівши пробитися ні в «Динамо-2», ні в молодіжний склад «біло-синіх», Олег покинув Київ, і за рекомендацією Сергія Коновалова опинився в академії «Ворскли». За «зелено-білих» дебютував в жовтні 2010 року, коли команду очолював Микола Павлов. На момент прем’єрної гри на професійному рівні Баранніку було 18 з половиною років. У серпні 2011 року в матчі-відповіді раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи, вийшовши на заміну, допоміг «Ворсклі» двома голами перевернути хід виїзного поєдинку проти «Динамо» з Бухаресту (3:2). Після цього отримав чимало авансів в пресі і від фахівців, які вважали Баранніка вельми талановитим гравцем. Однак влітку 2017 року, провівши лише 7 голів в 73 матчах за «Ворсклу», покинув стан «зелено-білих», перейшовши вільним агентом в «Полтаву».

Нині Баранніку 28 років. Із кінця 2018 року він перебував у статусі вільного агента, перш ніж в кінці лютого 2020-го підписав контракт з «Кременем», де не зміг поки дебютувати через паузу в чемпіонаті, що викликана пандемією коронавірусу.

До слова. У топ-команду з вихованців клубу УПЛ «Ворскла» (Полтава) потрапив нападник Максим Марусич, відомий семенівським уболівальникам декількома матчами за аматорський «Атлант» (Семенівка).

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Друг Алины Кабаевой 07.05.2020, 10:04
Напишете правильно не "виконавцев", а "выпивавцев" или "алконавцев".....