budget.jpg

Слідство передало до суду обвинувальний акт стосовно працівниці міськради, яка за допомогою електронного цифрового підпису перерахувала собі на картку бюджетні кошти. Наразі її оголошено у розшук

За процесуального керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури колишній бухгалтерці виконкому Кременчуцької міської ради повідомили про підозру у заволодінні чужим майном (ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомили у прокуратурі області, підозрювана за попередньою змовою зі своєю колегою, головною бухгалтеркою виконавчого комітету, готувала та надавала на підпис останній відомості по заробітній платі, в які вносила недостовірні дані. У подальшому, використовуючи свій електронний цифровий підпис, вона перераховувала кошти з казначейського рахунку міськради на свій картковий рахунок та рахунок колеги. Як наслідок, з червня 2016 по липень 2018 року обоє жінок отримали заробітну плату з перевищенням розміру премій та надбавок за вислугу років і досягнення у праці. Згідно з висновком експерта, громадським інтересам в особі виконавчого комітету Кременчуцької міської ради було завдано матеріальну шкоду на понад 2 млн 739 тис. грн.

Наразі особу оголошено у розшук. Окрім цього, Автозаводський районний суд задовольнив клопотання слідчого, погоджене з прокурором, щодо затримання підозрюваної з метою приводу її до суду для обрання запобіжного заходу.

Обвинувальний акт щодо головної бухгалтерки вже направлений до суду для розгляду по суті. Відповідно до матеріалів Єдиного судового реєстру та сайду Судової влади, мова йде про Валентину Костюк. Чергове засідання щодо її справи у Автозаводському райсуді Кременчука призначене на 7 серпня.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Геннадий 07.08.2020, 06:05
Профессию надо уметь выбирать. За всю историю человечества бухгалтера никогда не бастовали, не участвовали в революциях. путчах.
+1 # Вона Справжня 07.08.2020, 06:32
Я хочу сказати що поліція дуже цікава, ми тут у нашій ОТГ ще більше получаємо! питайте у мене як можна так зробити щоб тобі за це нічого не було! можу свого головного казновора направити до вас
# Вона Справжня 17.08.2020, 13:46
Я хочу сказати шо ми можемо приїхати у кременчук і провести майстер клас - моя команда це Армян-забор, Чинчук Сергій, Півцаря чи Півпана сергій, Куцоволькнський Володимир, Юлька Вільнянська-дівка, Гриша відірви кусок землі по кличці Шквіровський-степанівський, Алла нарахуй пенцію Уніпкіна, Світлана Недофінансист Пулійшо-бившо казначівське Книшіське лизасько!