b_385_225_16777215_0_0_images_news_2019_anal.jpg

Цього тижня Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» (№ 2679).

Закон підтримали 283 народні депутати, і він має на меті оптимізувати мережу та функціонування ЦНАПів. Як говорять провідні юристи, це історичний законопроєкт, адже прийнято революційні зміни до законодавства про адміністративні послуги, за якими ми переходимо у нову еру надання послуг у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) сучасної формації.

Що саме змінюється?

  1. Мережа ЦНАП

Відтепер міські, селищні та сільські ради, що представляють інтереси 1469 територіальних громад, обов’язково створюватимуть ЦНАПи. А ЦНАПи, що утворені районними держадміністраціями (за винятком м. Києва), будуть трансформовані.

  1. Доступ до адміністративних послуг

Кабмін отримав повноваження встановлювати критерії територіальної доступності ЦНАПів, включаючи територіальні підрозділи та віддалені і пересувні робочі місця адміністраторів. Це дозволить наблизити послуги до людей, щоб вони отримували їх максимально зручно і комфортно.

  1. Кількість послуг

Громадяни зможуть отримати всі наявні адміністративні послуги органів місцевого самоврядування в одному місці – у ЦНАП, людяно і без черг.

  1. Якість послуг

Відтепер Мінцифра може відстежувати та аналізувати якість надання адміністративних послуг у всіх ЦНАП.

Це дозволить визначати проблемні питання та підвищувати рівень якості надання послуг.

  1. Подання заяв

Адміністратори ЦНАП можуть не лише допомогти громадянам із заповненням заяви, а й самостійно заповнити їх для заявника. Це дозволить уникнути помилок та зберегти час.

  1. Можливості громадян

Українці зможуть залишати зворотний зв’язок із зауваженнями та пропозиціями щодо якості послуг на вебсайті суб’єкта, у якого їх отримали.

А ще ЦНАПи відтепер мають право використовувати позначення «Центр Дії»! Це означає, що ЦНАП, незалежно від його місцезнаходження, буде впізнаваним брендом у сфері надання адмінпослуг і працюватиме з порталом «Дія».

За даними соцмереж

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!