rada1.jpg

Депутати, які не виходили на роботу або пропускали засідання Верховної Ради, заплатили понад 30 млн грн штрафів за минулий рік. Про це розповів голова підкомітету з питань Регламенту профільного парламентського комітету, нардеп від фракції «Слуга народу» Павло Фролов в ефірі каналу «Україна 24».

«Ми передбачали в цьому скликанні дуже суттєві штрафи для тих депутатів, які не ходять на роботу або не відвідують засідання комітету. Тобто, якщо за місяць відсоток голосування в депутата менше 70%, то депутат не отримує 42 тис. грн депутатських. Таким чином, наприклад, минулого року понад 30 млн грн зекономлено та повернуто до бюджету...», — розповів нардеп.

Як повідомлялося раніше, у 2019 році Верховна Рада України проголосувала законопроект щодо позбавлення народних депутатів України фінансового забезпечення за прогули. Президент підписав його 25 жовтня 2019 року. Він набув чинності 1 листопада 2019 року.

Нагадаємо, у 2019 році через прогули п’ятому президенту України Петру Порошенку, голові партії «Слуга народу», заступнику голови фракції Олександру Корнієнку, нардепу від фракції “Слуга народу” Олександру Дубінському та ще 78 нардепам було припинено відшкодування витрат на загальну суму понад 3 млн грн.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!