b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_1407743376.jpg

Державних службовців планують перевести на загальну пенсійну систему – такий пункт прописаний у новому законопроекті «Про державну службу».

Як пояснив голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко, отримання великої пенсії та інших преференцій мотивують людей працювати на державній службі, але водночас отримуючи заробітну плату на рівні мінімальної, такі працівники виконують свою роботу неефективно.

 

“В законі прописано статтею 87, що державні службовці проходять на загальну систему пенсійного забезпечення, так як усі громадяни України. Питання термінів – тут є певний компроміс. Була пропозиція – одразу ж з прийняттям закону. Компромісний варіант – 3-5 перехідних років. Залежно від того, з якого моменту закон вступить в дію. Це зроблено для того, щоб нові державні службовці при нових рівнях зарплати могли заробити собі загальноприйняту пенсію, відповідну до тієї ситуації, яка є в Україні”, – додав координатор проектної групи “Реформа державної служби в Україні” громадянської платформи “Нова країна” Сергій Сорока.

За словами експертів, новий закон планується прийняти до кінця 2014 року, оскільки 1 січня 2015 року має набути чинності закон про держслужбу, ухвалений ще в 2011 році, і який не відповідає нинішнім умовам. Зараз українські держслужбовці працюють за законом «Про державну службу України» ще від 1993 року.

Джерело: http://news.finance.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Владимир 04.12.2014, 13:02
Каких госслужащих имеют в виду? Президента, министров, губернаторов, глав районных администраций? Сомневаюсь! Это будет применяться к самым низким слоям госслужащих. Наверное, многие из них не приветствуют пробандеровскую политику нынешней власти. Вот и решили таким образом избавиться от неугодных.