b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_abetka_1381868177_harchi.jpg

У лютому-березні 2022 року команда Культура їжі «I Cult Food» разом з українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» запустять в обласних центрах офлайн-тренінги для шкільних кухарів.

Про це повідомив відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

За його словами, деякі шкільні кухарі мають недостатню кваліфікацію, тому на місцях можливі ситуації, коли діти відмовляються їсти страви у шкільній їдальні, приготовані відповідно до нових норм шкільного харчування.

Також він звернувся до батьків з проханням контролювати питання харчування в школі та його відповідності новим нормам, звернувши увагу, що деякі школи та дитячі садки одразу повністю відмовились від використання солі та цукру.

«Якщо у школі вже зараз відмовилися повністю від цукру та солі, то це не є коректним. Ми з командою спеціально пролобіювали перехідний етап. Це означає, що кількість солі та цукру мають зменшувати поступово», – прокоментував такі факти Євген Клопотенко.

У Кременчуці від цукру відмовились із 1 вересня 2021 року. Чим викликали шквал невдоволення батьків, – авт.

Окрім того, він порадив звернути увагу на відповідність шкільних страв новому меню.

«Ситуація: у вашій школі оголосили, що там тепер складають меню за Євгеном Клопотенком. Ви можете подивитися, які страви я розробив, який вони мають вигляд та перевірити, чи схоже воно на їжу у вашій школі. Якщо є невідповідності, то це порушення. Щоб ви могли це проаналізувати, моя команда створила на основі розроблених рецептур, детальні техкартки. Там є фото страв, покрокове приготування та інші подробиці. Все у вільному доступі, ось посилання», – підкреслив Євген Клопотенко.

У разі, якщо будуть виявлені порушення, він порадив батькам звертатись до Держспоживслужби.

«Якщо ви знайшли порушення, то можете попросити пояснень в адміністрації школи. Якщо школа не реагує, то ви маєте право звернутися до ДПСС. Для цього вони створили спеціального чат-бота у телеграмі: @derzhspozhivsluzhba_bot», – поінформував співавтор реформи шкільного харчування.

Кременчуцька газета за матеріалами Освіта.юа

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+4 # Роза 13.01.2022, 09:16
Говорять, що ось-ось хліб стане дорогим задоволенням і дітям даватимуть в школі мацу)))))
+4 # белка 14.01.2022, 06:04
такі часи тепер часи, президента вибрали по шоу, освітою також керує кудрявий клоун з тєліка :cry:
+3 # Орион 15.01.2022, 14:40
Борщ і суп, хороші макарони чи картопляне пюре з підливою і котлетою, солодкий чай і булка - і на фіга той Клопотенко. Знущаються вже над дітьми. А де недостатньо в Україні своїх овочів і фруктів? Сірої речовини в головах не вистачає. Сама назва "українсько-швейцарський проект" говорить про те, де гроші "розпиляють" .
+1 # Роза 15.01.2022, 16:46
От клопіт з тим Клопотенком!!!
+5 # Геннадий 16.01.2022, 12:38
Все будет хорошо. Скумбрией по 8 грн. накормят всех.