donori.jpg

Зарплата працівників медичної сфери в Україні буде залежати від фактичного обсягу наданих послуг, повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров’я України з посиланням на міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі.

За його словами, в даний час українська держава фінансує лікарні виходячи з кількості ліжок, що призводить до невідповідності попиту і пропозиції послуг з лікування. Зокрема, в зоні антитерористичної операції за останні місяці кількість пацієнтів зросла в п’ять-шість разів, а зарплати медиків залишилися на колишньому рівні.

“Це відбувається через те, що держава витрачає кошти на заклади охорони здоров’я, виходячи з кількості ліжок, а не фактично наданих медичних послуг. Не важливо, скільки у лікарні було проведено операцій – 10 або 25, він отримає за фактом від держави однакову суму. Тому необхідно переходити від принципу фінансування лікарень за кількістю ліжок до фінансування за кількістю наданих послуг. Якщо нам вдасться змінити підхід, то зарплата медперсоналу буде залежати від фактичного обсягу наданих послуг”, – сказав А.Квіташвілі.

Крім того, міністр зазначив, що в планах реформування галузі – надання фінансової та адміністративної автономії лікувальним установам, коли медперсонал буде самостійно визначати, що і коли їм необхідно закупити.

За його словами, “після переходу на таке фінансування за кількістю послуг і надання автономії медики самі будуть зацікавлені якомога більше інвестувати в медустанови, в покупку нового обладнання, ремонт приміщень тощо”.

Джерело: http://news.finance.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Дульсинея 05.12.2014, 19:36
"Тому необхідно переходити від принципу фінансування лікарень за кількістю ліжок до фінансування за кількістю наданих послуг." Чесно кажучи я не медик і дуже далека від цієї галузі, але...Кількість наданих послуг.. Зробив лікар 10 операцій (наприклад вріс ніготь і т.п.), а інший 10 операцій (шось там вирізав, ампутував, апендицит та інше).Складність різна , а з.п однакова?За 10 операцій? :-?
# Рибак 06.12.2014, 07:15
А для грузинів всі операції однакові, тим більше він не лікар. Одним словом - уряд профессіоналів, кухарка управляет государством.