nato1.jpg

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Президент України Петро Порошенко оголосив про повернення України до курсу інтеграції до НАТО. Про це він заявив під час свого вситупу у Полдьському сеймі, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що проголошена в 2010-му році позаблоковість України не змогла гарантувати безпеку і територіальну цілісність України.

"Тому сьогодні я вирішив проголосити і повернути країну до курсу на інтеграцію до Євроатлантичного безпекового простору. Одразу же після повернення в Україну я внесу в парламент на розгляд законопроект про відмову від позаблокового статусу", - повідомив П.Порошенко.

Він підкреслив, що Україна вже сьогдні максимально поглиблює співпрацю з НАТО і переоррінтовує на "натівські" стандарти оборонно-безпековий комплекс.

"Попереду велика робота, щоб досягти критеріїв членства. І ще велика робота і в тому, щоб провести референдум, щоб лише український народ, а не наші сусіди ввизначали напрямок нашого подальшого розвитку", - підсумував Президент України.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що позаблоковий статус не зміг гарантувати Україні безпеку і від нього потрібно відмовитися. Співпраця із НАТО вже поглиблюється.

Слід також додати, що у тексті коаліційної угоди, яку підписали представники Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, "Самопомочі", Радикальної партії Ляшка й "Батьківщини" передбачаний пункт про перехід української армії на стандарти армій країн-членів Альянсу.

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив думку, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до НАТО.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Злидня 17.12.2014, 18:48
Популізм.Штайнмайер (і не тільки) вже говорили, що Україні взагалі навіть думати про це не треба.А гарант взяв курс.... :-x Ну, ну...
# drug 17.12.2014, 19:01
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до Євросоюзу і НАТО. «Модернізація України – це проект на покоління. Спекулювати сьогодні відносно вступу в ЄС не має сенсу. Відносно питання про Альянс дієвим залишається те, що я говорив протягом місяців: я бачу партнерські стосунки України і НАТО, проте не членство», – відзначив міністр. (belvpo.com)
# святослав 17.12.2014, 21:56
А з .тих , хто весь час звик ,,плювати проти вітру ,, або у власний ,,колодязь,, - Україну , хоча б знає - що це за система КОЛЕКТИВНОЇ безпеки - НАТО ?! За останні 50 років , хоча б одна Європейська країна - член НАТО мала якісь військові конфлікти?! А інші - Грузія , Молдова ,Україна ?! Хто не хоче нас бачити в НАТО - раша _ агресор і ворог усіх Незалежних країн , та її недобиті посіпаки в кожній країні !
# Рибак 18.12.2014, 03:50
На сьогодні Україна не відповідає жодному із13 необхідних критеріїв вступу до НАТО. Із 191 країни в світі, тільки 28 - члени НАТО. І всі вони на протязі останніх 10 років брали участь у конфліктах на Близькому Сході, Боснії, Герцеговині, Косово... Крім того треба вносити немаленькі внески, а де їх брати? Правильно, у них позичити і їм же віддать!
# Владимир 18.12.2014, 14:19
Коллективную безопасность мы увидели когда НАТО уничтожало сербов.